Kontakta oss

Välkommen hit!

Varsågod och kom in på en kopp kaffe

Varsågod och kom in på en kopp kaffe

Du kan nå försäljning på telefon 0322-40170 eller .


Butiken kan du även nå per mail till .


Verkstadsbokning online:
Du bokar enkelt via vår onlinebokning, klicka här!

Verkstaden när du annars enklast på telefon 0322-40577 eller på .


Fri-Bo i Sollebrunn AB
Torpvägen 3
441 74 SOLLEBRUNN

Det är vi som är Fri-bo

Försäljning

Mattias Carlsson

Mattias Carlsson

0322-200344 eller

Roll i företaget: Delägare & Säljare

Började i företaget: 2011

Lite om:  Mattias är brorson till de båda tidigare ägarna och tillika bröderna; Anders Carlsson och Staffan Hamlet, så man kan lugnt säga att säljandet liksom ligger i blodet hos denne unge man. Ett nytt skede i livet har nu entrats och som nybliven pappa så spenderas de lediga stunderna självfallet med sambon Sandra och deras lilla dotter Leah, där de turas om med blöjbyten, matning, nattning, tröstande och att vara helt omslutna av den kärlek som ett litet barn för med sig. Katterna Sören & Svante spelar inte första fiol längre, men är inte desto mindre älskade för det. Mattias jobbar även som deltidsbrandman med allt vad det innebär, så ser du blåljusen blinka i sollebrunnstrakterna när räddningstjänsten ger sig ut på tjänsteförrättning, så är sannolikheten stor att han är med, dock inte just nu som nybliven pappa.

 

Fredrik Schill

Fredrik Schill

0322-200644 eller

Roll i företaget: Delägare, Säljare & Inköpsansvarig av begagnat

Började i företaget: 2011

Lite om:  För alingsåsaren Fredrik m. familj, så är det guldkant på tillvaron att få spendera så mycket ledig tid som bara möjligt i husvagnen i Grebbestad, där de står på säsongen gällande båda säsongerna, dvs. året runt med sin Knaus Scandinavian Selection 650 UDF. Det vilar inga ledsamheter när det kommer till denna herre och ett spjuveraktigt leende tycks alltid vara klistrat på läpparna. Arbetskollegorna bjuds på goa skratt vad det gäller de båda rävarna som skymtar en bakom vart öra... för är det rackartyg och upptåg på gång så kan man lugnt räkna med att Fredrik har ett finger med i spelet. När Fredrik berättar om sig själv så sker även det med glimten i ögat. "Jag är en vältränad kille i mina bästa år!" Det var faktiskt han som hetsade övriga på bygget att börja springa Göteborgsvarvet.

Anders Carlsson

Anders Carlsson

0322-200342 eller

Roll i företaget: Säljare & tidigare ägare

Började i företaget: 1981

Lite om:, Är gift med Petra Carlsson. Favoritsysselsättning på fritiden är jakt och hundar. Familjen har Hjortebackens Kennel , vilken idag består av en Gråhund och två Drevrar. Som jaktprovsdomare dömer han på drevprov både gällande småviltsdrivande hundar och älghundar. Detta omfattar även större arr. som Småhunds SM, Drever SM, Älghunds SM etc. Vidare så arbetar han gärna i skogen där röjning är en återkommande uppgift och att ved kan värma två gånger om det är han inte sen att skriva under på. Han campar med förtjusning, främst då vintercamping med familjen (han är den som är först på skidorna och sist av dem).  Anders lagar gärna mat och främst av det som jakten inbringat... så: Per Morberg... "släng dej i väggen". När Laget som gäller spelar, är Frölunda "kostymen" på, från topp till tå och en livlig inlevelse i matcherna... han missar högst ovilligt en endaste match.

Karin Meijer

Karin Meijer

0322-200347 eller 

Roll i företaget: Säljare 

Började i företaget: 2016

Lite om:  Här har vi en tjej som lever efter devisen: "Överraska dej själv!", dvs våga prova! Tack vare detta levnadsmotto sökte Karin tjänst hos oss på Fri-bo som säljare. Livskvalitet för Karin innefattar självfallet familjen, hem och hack i häl på dessa kommer umgänget med vännerna. Möten med andra människor är berikande. Att få "bara vara" i sol och värme är synnerligen uppskattat, likväl som att insupa naturen under den återkommande löparrundan. Det estetiskt vackra för Karin är färgstarkt och har gärna inslag av intressanta mönster. Detta återser man i hennes egna keramiska alster som danats i den egna ateljén. Karin uppskattar god mat och allra bäst; säger hon och liksom myser

Butik

Petra Carlsson

Petra Carlsson

0322-200345 eller

Roll i företaget: Butikssälj, Marknadsförings- och systemansvarig

Började i företaget: 1997

Lite om: På ledig tid är det familjen och hemmet som är prio 1. Petra är gift med Anders och gemensamt har de tre döttrar. Familjen har fn tre hundar, en katt, Hedemora höns och under högsäsong ca. 1 miljon bin (vilka är de verkliga producenterna bakom Carlsson & Hamlets honung som finns att tillgå här på Fri-bo). Hon inreder och månar om såväl interiör som exteriör med passion och har alltid något kreativt projekt på gång, i det stora eller det lilla! Här målas och tecknas det gärna...eller varför inte omdana gamla möbler med allt vad det innebär. Sömnad och trädgårdsarbete är också favoritsysslor. Livskvalitet ges henne även via musik och sång, där hon bl.a. tar ton i Gospelkören; Nossan Gospel. När tillfälle bjuds så slukas det även en och en annan bok. Petra har en stark förkärlek till bevingade vänner så som; fåglar, bin och änglar. Så lediga stunder läggs, med stark förkärlek,  gärna i bigården, där energin är extra hög eller i "Skattkammaren", dvs. slungrummet, där hon tar tillvara på vad naturen så frikostigt ger. När man möter Herr & Fru Carlsson så kan tankarna gå till Selma & Lille Fridolf... men det är enbart helhjärtat och genuint kärleksgnabb.

Vendela Jonsson Carlsson

Vendela Jonsson

0322-200346 eller

Roll i företaget: Butiks- & Annonsansvarig Fordon

Började i företaget: 2016

Lite om: Började i företaget som sommarjobbare och extra, under skoltiden med uppgiften om städ av våra objekt/fordon. Detta ledde till en tjänst hösten 2019, när studierna lades på hyllan. Vendela växte snabbt i företaget och utgör idag en viktig kugge i säljprocessen både gällande fordon och tillbehör. I Vendela finner man en levnadsglad tjej med massor av positiv energi som lätt smittar. Hon älskar att träna och att hålla sig i form och leder själv även träningspass på det lokala gymmet. Livet måste levas och man får inte vara rädd för lite spontanitet i Vendelas sällskap. Att resa och uppleva nya platser ingår också i passionen. Det lyssnas med fördel på svenskt musik och upplevelser som konserter, bevistas gärna och helst då i pluralis året runt. Bubbel, god mat, sol & bad sätter guldkant på tillvaron och ger livskvalitet, detta då med sambon Fredrik, vännerna eller familjen. Ögonstenen heter Alfons och är Vendelas lika spontana och gosiga katt.

Administrering

Anita Hermansson

Anita Hermansson

0322-200349 eller

Roll i företaget: Ekonomi och administration

Började i företaget: 1998

Lite om: När Anita är ledig så ägnar hon gärna tid åt träning och friskvård och är även hon en "Yogis". Lediga stunder är det inte helt oävet med ett besök till Skåne där de tre barnen hamnat och bosatt sig och därmed blivit en plats med extra hjärta i. Hon är med förtjusning åhörare vid diverse musikkonserter, men nöjer sig med att vara åhörare, även om vi emellanåt minsann hör att hon kan ta ton på inne på sitt kontor. Hon älskar sol och värme och tycker inte alls om kyla och rusk då hon är frusen av sig. Hon är en sann Brynässupporter och här gnabbas det hjärtligt när det gäller matcher och serietabellen med övriga. På senare år har hon också fått ett nytt intresse och hon är gällande detta vår alldeles egna variant av Annika Sörenstam.

Verkstad

Joel Falk

Joel Falk

0322-200343 eller

Roll i företaget: Delägare, Säljare & Verkstadskoordinator

Började i företaget: 2022

Lite om: Den lediga stunden är det familjen bestående av fru och tre barn, som drar trumfkortet och som kommer i 1:a hand. Men det är ändå med att jakten när det är säsongen för det och golfen för den delen med kompisarna på Kobergs golfbana när jaktsäsongen är över. I köket är Joel kung och regerar gärna fullt ut där, efter att ha inspirerats av de stora auktoriteterna och matprofilerna och frossa i deras youtube-kanaler. ”Det är roligt med mat”; säger Joel och glimten i ögat gnistrar till lite extra. För folk på orten så vet man att man kommer från Persson-klanen så är det fotbollspassion med rent genetiskt. Så när Joel säger att han ”gärna ser på sport”, så innebär detta egentligen BARA FOTBOLL. Hjärtat klappar här för det lokala Sollebrunns AIK (det är/förtydligat med i blodet) och gällande Allsvenskan så är det ett eget barnsbenspåfund i form av; Djurgården. Självfallet finns det ett lag att vurma för i den engelska ligan också och då är det Arsenal som får hjärtat att slå extra varmt, hårt och taktfast....något av vad man kan kalla för ”ett arvegods”, det också.

Lars Ericsson

Lars Ericsson

Roll i företaget: Verkstadschef, Försäkringsskadeansvarig

Började i företaget: 1998

Lite om: Är deltidsbrandman i Sollebrunns Räddningstjänst där han avancerat till att bli styrkeledare och bär därmed gul hjälm. Han är medlem i den lokala whiskyklubben och är en av de drivande i den stora populära Whiskeyprovningen som går av stapeln på Gräfsnäs slott. Han har en passion för välkryddad med som riktigt får pannan att pärlas. Vidare är han en livsnjutare som gärna tar en promenad med hundarna i skog och natur. Tycker heller inte det är helt fel att avnjuta diverse sportprogram i TV-soffan. För Lars är det Leksand som är laget när det gäller puck och Elfsborg när det handlar om fotboll. Lars och Anders har jobbat ihop sedan 1987 och är lite av "ler & långhalm" Man skulle helt enkelt kunna använda uttrycket: "Brother from another mother".

Dag Olofsson

Dag Olofsson

Roll i företaget: Verkstadskoordinator

Började i företaget: 2015

Lite om: Här stämmer ordspråket, om någon gång; "Finns det hjärterum så finns det...". Dels med den egna kärnfamiljen om fem personer och en femkilos knähund (blandning av Shih tzu/Lhasa apso) och dels till jul, fest och kalas då familjen växer avsevärt när Dags övriga 8 syskon med familjer ansluter sig. Här bildas då en riktig storfamilj om 50 pers. som alla delar glädje och skratt under Dags tak. En stor höjdpunkt på året är det stora campingeventet Nyhemsveckan, där Dagen är Campingvärd och Logistikansvarig för mellan 600-800st. campingekipage. Till detta och ett i övrigt stort engagemang i kyrkan, har vi i Dag en musikälskande Tenor och en, för det höga nöjets skull, innebandyspelare... motionen är en bonus!

Erik Gunnarsson

Alex Andersson

Roll i företaget: Leveransansvarig & recond

Började i företaget: 2020

Lite om: För denna kille är det jakt, natur och fiske som får hjärtat att slå extra kraftfullt. Är det inte jaktande på agendan, så är det gärna andra skogsnära åtaganden; som t.ex att röja i skog och mark, eller att skörda av skogens godsaker. Fiske är också nöjsamt och då främst fisk från havet och på kroken har det både fastnat makrill, torsk och havsöring. Att ta god hand om gårdens djur är också av stor vikt för Alex och familjen har då två Wachtlar, Afrikanska dvärggetter och höns. -"Åhh, lite motorer är allt kul det med; säger Alex." Han har både egen cross & fyrhjuling. När ni möter denna kille så kommer ni också att känna av hans härliga naturliga ödmjuka och positiva inställning till det mesta. Det enda med ytterpytte ”negativ” klang som vi hört från hans läpper är att han inte gillar rap när det kommer till musik.

Christer Larsson

Christer Larsson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2000

Lite om: Trivs i skog och natur. Jakt och fiske finns gärna med på agendan. Från båten dras det upp en och en annan abborre ur sjön Anten, likväl som makrill ur havet. Gemensamt med sambon är Västkusten det givna campingmålet. Har man något tekniskt bekymmer eller behöver tips gällande konstruktion så är Christer allas vår mentor... det Christer inte fixar är helt enkelt inte. Tillsammans med Bergholmarna så hålls det på Färjestad... dock handlar det inte om fanatism i hans fallen.

Andreas Karlsson

Andreas Karlsson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2017

Lite om: Familjen är prio ett på lediga stunder och så fort möjlighet ges, så ger de sig gärna ut på campingtur. Camping är livet och med sin Knaus 650 UDF Scandinavian Selection har bl.a. Kroatien upplevts. Från stresstålig depåarbetar inom Rallycross, så har ett nytt starkt intresse tagit vid, där stresstålighet också är att föredra. Andreas lockades som flera här på Fri-bo till brandmansyrket och har därinom nu utbildat sig till Styrkeledare/Gruppchef. Fast motorsport som intresse har dock inte bleknat och det är sant som man säger: Ränderna går inte ur en tiger”! För Andreas är det något visst med klubba v/s is. Han har själv lirat hockey och är idag förutom Djurgårdare en riktig lokalsupporter. På Fri-bo har Andreas även hedersuppdraget som musikansvarig i verkstaden och grabbarna diggar då gärna dansband... men det är högt i tak!

Mikael Vuorenmaa

Mikael Vuorenmaa

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2019

Lite om: Här har vi mannen som älskar att meka. Så "var ska sleven vara om inte i grytan"!? Intresset, gällande motorer, yttrar sig i att den lediga tiden helst läggs i garaget. Där han med förtjusning grejar med bilar, just nu en Dodge 69:a i grön metallic. Denna har han i ett gemensamt projekt med den ene sonen och här utförs alla delmoment själva, i projektet om att återställa den i ursprungsnyskick. Han äger vidare en Lincoln 58:a i vit solid som han också helt restaurerat i helorginal. Gamla mopeder är en annan tjusning. I TV-soffan är det självfallet motorsport som gäller, då avseende både två- och fyrhjulig. Läsa kan ju också vara trevligt... så länge det handlar om motorer, blinkar Mikael. Man ser passionen som tänds i ögonen på Mikael när han berättar om sina intressen och man förstår också varför "Wheels and Wings" utgör ett givet resmål! Att pyssla om och måna om djur, är också något som ger livskvalitet och för närvarande har han och sambon två hundar, två hästar och en katt. Så lugna skogspromenader med hundarna blir här kontrasten till motorers mullrande och han finner även livskvalitet i att få pyssla och måna om hästarna.

Andreas

Andreas Svantesson

Roll i företaget: Mekaniker

Började i företaget: 2021

Lite om: I Sverige finns det många Andreas och på Fri-bo har vi nu två. Då passar det bra att här redan finns ett vedertaget smeknamn; Väl Mött Svante! På Fri-bo finns som ni säkert förstått en bra uppbakning när brandkåren rycker ut och även denne herre sällar sig till deltidsbrandkåren. Svante är en riktig finlirare när det kommer till inredning och är utbildad möbel-och inredningssnickare, med många års erfarenhet inom detta gebit. Svante lägger och har lagt mycket tid och kärlek på sitt hus där han gjort en total renovering. Detta gäller även för trädgården. En hobby som Svante har, är att meka med veteran- mopeder och motorcyklar. Han äger 2st. mopeder och för jämnvikten skull också 2st. motorcyklar (en Husqvarna från 50-talet och en 98 kubikare från 1938). När han glider fram på dessa så bärs det såklart en tidsenlig ”störtkruka”. Dessvärre säger Svante så är den ny och han drömmer om en äkta från rätt tidsålder. En annan passion är bugg och foxtrot. Så när helgen kommer drar gärna han och polarna iväg med ”dans-stassen” på. På tallriken ser Svante gärna en läcker köttbit…..och för hundan glöm inte Bea´n!

Helena Karlsson

Helena Karlsson

Roll i företaget: Recond, Service & Transport

Började i företaget: 2021

Lite om: Från arbetsvärlden om lastbilschaufför och besiktningskvinna på bilbesiktningen, sökte sig Helena till oss på Fri-bo, med passande uppgifter till arbetslivserfarenheterna hon bar med sig. Ledig tid söker sig Helena ut till skog & mark, hav eller sjö för rekreation. Det är ett fint arv som hon fick av sin far och som hon nu i sin tur ger sin dotter Molly. Det plockas gärna bär och svamp. Med rötterna i Jämtland så är det ett måste att få komma dit och bevista naturen och vandringslederna där minst en gång om året också. Med en 30 årig vänskap fick "Svante" på verkstaden upp ögonen för dans på Helena och då gällande bugg & foxstroth. Målet är inställt på att någon gång komma till dansfestivalen i Malung. Som tidigare aktiv i pistolskytte mötte hon sin partner Svante (inte att blanda ihop med vår verkstads.) Motorsport är kontrasten och balansen till lugnet i naturen och olika event med detta bevistas gärna.

Patrik Andersson

Patrik Andersson

Roll i företaget: Utför rekond, täthetskontroll och gasoltest.

Började i företaget: 2009

Lite om: Har ett intresse för ett svunnet årtionde. Detta yttrar sig i att han med glädje åker och kollar på diverse cruisingar och dess gamla välskötta bilar. Detta intresses ringar på vattnet yttrar sig också i att det gärna snurrar Elvis, Hank Williams eller The Boppers på skivtallriken. Elvis är dock kungen. Ledig tid spenderas gärna med frun och goda vänner. 2016 blev året då det införskaffades en egen Buick 1965.

Sandra Hedman

Sandra Hedman

Roll i företaget: Rekondansvarig.

Började i företaget: 2019

Lite om: Sandra bor tillsammans med sin sambo i en nybyggd villa i Bjärlanda. Med två barn vardera är det ofta "full rulle" i det vita trähuset! Då familjen är det som Sandra värdesätter allra mest så gör det inte saken sämre att hennes bonuspappa Lars och faster Anita även är hennes arbetskamrater! Sandra har också ett stort inredningsintresse, så "förändringarnas vingslag" gör sig ofta påmint i hemmet. Det som från början var meningen att vara en liten detaljförnyelse slutar som oftast med att hela rummet får sig en ny skrud och inte heller sällan åker även närliggande rum med i bara farten! Sandra älskar sol och värme och resor på detta tema är något hon gärna om möjligheten bjuds ägnar sig åt! Dessutom bär hon på en liten dröm om att ta med familjen ut på husvagnssemester! Särskilt då hon med stor glädje minns sina egna härliga barndomssemestrar som campinglivet erbjuder! Nog är väl Sandra på rätt plats för att denna fina dröm ska kunna gå i uppfyllelse så säg!

Patrik Karlsson

Patrik Karlsson

Roll i företaget: Tvätt och recond.

Började i företaget: 2019

Lite om: Här har vi datorprogrammerare och storstadskillen som helt kastade om och bytte den lyhörda instängda känslan i lägenheten i stan mot en öppen frihet och ett lugnt i ett hus på landet, två katter och en bit egen skog. Han har ett allmänt sportintresse, men mest är det fotboll och då främst United som gäller (Manchester, för att undvika eventuella missförstånd; flikar han in). Han grottar gärna sig i specifika områden kring litteratur och bara nu läser han allt han kommer över om och kring; Jack Uppskäraren. På arbetet ser vi honom som väldigt omtänksam och hjälpsam och han bjuder oss kollegor på många hjärtliga skratt... ofta med sina funderingar och tankebanor som i vissa fall kan liknas vid virvlande tankeslingor, likt den världsomspännande kände engelska herren, på 221b Baker Street.

Hitta till oss

Du hittar oss på Torpvägen 3 i Sollebrunn. Det är enkelt att hitta till oss, vi ligger precis intill riksväg 42 i östra änden av Sollebrunn. Oavsett om du kommer RV42 via E20 och Vårgårda eller från Trollhättan så kan du inte missa oss! Kommer du via väg 190 från Nossebro eller Gräfsnäs svänger du mot Vårgårda och hittar oss strax på vänster sida.

Övriga kartor: Hitta.se | Eniro | Google kartor